MALZEMELER:
- 1/2 kg küçük tombul acı biber,
- 2 su bardağı kaynak suyu,
- 2 su bardağı üzüm sirkesi,
- 4 yemek kaşığı adi tuz ( turşuluk kalın tuz),
- Maydanoz,
YAPILIŞI:
- Biberler yıkanır, bozuk biberler ayıklanır.
- Küçük kavanozlara veya pet şişelere doldurulur, en üstlerine maydanoz yerleştirilir.
- Ayrı bir kapta sirkeli ve tuzlu su hazırlanır. Biberlerin üzerine yavaş yavaş dökülerek kavanozlar doldurulur. Kavanozların kapakları kapatılır, bir gece bekletilir. Suları eksilmiş ise su ilave edilir kapakları sıkıca kapatılır.
- 1 hafta kadar kavanozlar bir tepsi içinde bekletilir. Su sızabilir.
- Serin bir yerde muhafaza edilir.
Kullanılacağı zaman kapağını dikkatli bir şekilde açın. açarken püskürebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder