MALZEMELER:
- 1 bütün tavuk,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı un,
- Yarım lt süt,
- 1 yumurta,
- Tuz, karabiber,
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
YAPILIŞI:
- Tavuk temizlenir yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi konup karıştırılır.
- Yağlanmış borcama bu sosun üçte biri dökülüp yayılır. üzerine tavuk eti onun üzerine de artan sos dökülüp kaşar rendelenir.
- 200 derece fırında pembe olarak kızartılır.
- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder