18 Ekim 2010

ELMA TATLISI

MALZEMELER.
  • 4 adet sert elma,
  • 2 su bardağı su,
  • 1/2 su bardağı seker,
  • 3 adet karanfil,
  • 1çay kaşığı kırmızı gıda boyası,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
Krema malzemeleri:
  • 2,5  su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 7 yemek kaşığı şeker,
  • 1 paket vanilya,
YAPILIŞI:
  1. Elmalar soyulur ikiye bölünür, çekirdek yuvaları çıkarılır. Soğuk suya atılır.
  2. Elmaların sığabileceği bir tencereye 2 su bardağı su, yarım su bardağı şeker  ve 3 adet karanfil  konulur, 2-3 dakika kaynatılır sonra elmalar dizilir. Elmaların üzerine 4 yemek kaşığı şeker serpilir.
  3.  1 çay kaşığı gıda boyası 1 su bardağı su ile karıştırılır elmaların üzerine dökülür. Kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirilir. Kürdan ile elmaların pişip pişmediği sık sık kontrol edilir.
  4. Elmalar servis tabağına alınır, içleri dövülmüş ceviz ve tarçın karışımı ile doldurulur. 
  5. Krema için nişasta, un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir devamlı  karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınır vanilya eklenir karıştırarak soğutulur. Servis tabağındaki elmaların üzerine dökülür. Üstleri ceviz veya yeşil fıstık ile süslenir.
Afiyet olsun...

Elma tatlısında krema yerine krem şanti de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...