MALZEMELER:
- 4 yumurta,
- 2 su bardağı un,
- 1 su bardağı kepekli un,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı yarı yarıya süt-yoğurt
- 0,75 su bardağı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 yemek kaşığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
- Üzerini süslemek için 1 paket vanilyalı dekor şeker,
YAPILIŞI:
- Şeker ile yumurtalar mikser ile 10 dakika çırpılır. Yağ, iri dövülmüş ceviz ve süt-yoğurt karışımı ilave edilir 1-2 defa çırpılır.
- Kabartma tozu karıştırılmış elenmiş un, kepekli un, mahlep ve vanilya eklenir tahta kaşık ile iyice karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına yarısı boşaltılır.
- Karıştırma kabında kalana kakao elenir karıştırılır, kalıba ilave edilir.
- Kalıp döndürülürken ( tam bir tur atılır) aynı zamanda çatal ile hamurun içinde yuvarlak daireler yapılarak kakaolu ve kakaosuz hamur karıştırılır.
- 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişme testini üzerine kürdan batırarak yapabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyor ise kekimiz pişmiş demektir.
- Kek soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine vanilyalı dekor şeker elenir ve dilimlenir. Fazla kabarmasını istiyorsanız daha küçük kalıpta pişiriniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder