19 Ekim 2010

GEMYELİ MAHLEPLİ KEK TARİFİ

MALZEMELER:
  • 4 yumurta,
  • 2  su bardağı un,
  • 1 su bardağı kepekli un,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı yarı yarıya süt-yoğurt
  • 0,75  su bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 1 yemek kaşığı mahlep,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
  • Üzerini süslemek için 1 paket vanilyalı dekor şeker,
YAPILIŞI:
  1. Şeker ile yumurtalar mikser ile 10 dakika çırpılır. Yağ, iri dövülmüş ceviz ve süt-yoğurt karışımı ilave edilir 1-2 defa çırpılır.
  2. Kabartma tozu karıştırılmış elenmiş un, kepekli un, mahlep ve vanilya eklenir tahta kaşık ile iyice karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına  yarısı boşaltılır.
  3.  Karıştırma kabında kalana kakao elenir karıştırılır, kalıba ilave edilir.
  4. Kalıp döndürülürken ( tam bir tur atılır) aynı zamanda çatal ile hamurun içinde yuvarlak daireler yapılarak kakaolu ve kakaosuz hamur karıştırılır.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişme testini üzerine kürdan batırarak yapabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyor ise kekimiz pişmiş demektir.
  6. Kek soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine vanilyalı dekor şeker elenir ve dilimlenir. Fazla kabarmasını istiyorsanız daha küçük kalıpta pişiriniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...