20 Ekim 2010

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği


MALZEMELER:

  • 1/2 kg pırasa,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı,(200 ml bardak)
  • 1 adet havuç,
  • 1/2 çay bardağı pirinç, (1/4 cup,50 ml )
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Pırasaların üst kabukları  soyulur, püskülleri ve yeşil kısımları atılır, geri kalan kısımları 3-4  santim boyunda verev kesilir, yıkanır.
  2. Havuçlar kazınır yarım halka şeklinde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan ile zeytinyağında birlikte soğanlar ölünceye  kadar kavrulur.
  3. Şeker ve pırasalar eklenir fazla karıştırmadan kapak kapalı olarak 10 dakika kadar kavrulur.
  4.  2 su bardağı kaynamış su konulur, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Pirinç ve tuz eklenir.15 dakika sonra limon suyu ilave edilir ocaktan alınır.  Pirinç önceden eklenirse lapa olur.
  5.  Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...