MALZEMELER:
- 1/2 kg pırasa,
- 1 adet kuru soğan,
- 1/2 su bardağı zeytinyağı,(200 ml bardak)
- 1 adet havuç,
- 1/2 çay bardağı pirinç, (1/4 cup,50 ml )
- 1 adet limon suyu,
- 1 çay kaşığı şeker,
- Tuz,
YAPILIŞI:
- Pırasaların üst kabukları soyulur, püskülleri ve yeşil kısımları atılır, geri kalan kısımları 3-4 santim boyunda verev kesilir, yıkanır.
- Havuçlar kazınır yarım halka şeklinde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan ile zeytinyağında birlikte kavrulur.
- Şeker ve pırasalar eklenir fazla karıştırmadan kapak kapalı olarak 10 dakika kadar kavrulur.
- 2 su bardağı kaynamış su konulur, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Pirinç ve tuz eklenir.15 dakika sonra limon suyu ilave edilir ocaktan alınır. Pirinç önceden eklenirse lapa olur.
- Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder