MALZEMELER:
- 4 adet patlıcan,
- 1 adet soğan,
- 200 gr kıyma,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 4 adet sivri biber,
- 4-5 diş sarımsak,
- 1 adet domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 1 avuç maydanoz,
- Tuz,
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir. Kabukları soyulur. ( soyulan kabukların içi bıçak ile sıyrılır, patlıcanlara ilave edilir) Halka halka kesilir yayvan tencereye dizilir.
- Başka bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış sarımsak ve biberler zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavrulur, kıyma ilave edilir. Kıymalar renk değiştirdiğinde soyulmuş ve küçük doğranmış domates ile biber salçası eklenir. Domates yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, kekik ve kimyon eklenerek karıştırılır ocaktan alınır.
- Hazırlanan kıymalı harç patlıcanların üzerine dökülerek yayılır. Bir su bardağı kadar kaynamış su konularak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine doğranmış maydanoz serpilir ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder