MALZEMELER:
- 1 kg bal kabağı,
- 1-1,5 su bardağı şeker,
- 4-5 adet karanfil,
- 1 su bardağı su,
- Dövülmüş ceviz veya fındık,
YAPILIŞI:
- Kabakları hazır dilimlenmiş almadıysanız, iki parmak genişliğinde doğranır, çekirdek kısmı ve kabukları kazınır. (ben hazır dilimlenmiş aldım)
- Yayvan bir tencereye bir kat kabak dizildikten sonra üzerlerine şeker serpilir. Bu şekilde kabaklar bitinceye kadar devam edilir. Karanfiller atılır.
- Tencerenin kenarından su ilave edilir, kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Şerbetinin koyulaşması için bir süre kapak açık olarak pişirilir.
- Soğuduktan sonra servis yapılır,
- Servis tabağına alınan kabakların üzerine biraz şerbet gezdirilir, dövülmüş ceviz veya fındık serpilir. Kaymak ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder