22 Ekim 2010

Kabak Tatlısı

MALZEMELER:
  • 1 kg bal kabağı,
  • 1-1,5 su bardağı şeker,
  • 4-5 adet karanfil,
  • 1 su bardağı su,
  • Dövülmüş ceviz veya fındık,
YAPILIŞI:
  1. Kabakları hazır dilimlenmiş almadıysanız,  iki parmak genişliğinde doğranır, çekirdek kısmı ve kabukları kazınır. (ben hazır dilimlenmiş aldım)
  2. Yayvan bir tencereye bir kat kabak dizildikten sonra üzerlerine şeker serpilir. Bu şekilde kabaklar bitinceye kadar devam edilir. Karanfiller atılır.  
  3. Tencerenin kenarından su ilave edilir, kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Şerbetinin koyulaşması için bir süre kapak açık olarak pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra servis yapılır,
  5.  Servis tabağına alınan kabakların üzerine biraz şerbet gezdirilir, dövülmüş ceviz veya fındık serpilir. Kaymak ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...