MALZEMELER:
- 2 demet kara lahana,
- 1 su bardağı barbunya,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
HARCI İÇİN:
- Yarım su bardağı mısır unu,
- 1 su bardağı süt veya 3 yemek kaşığı kaymak,
- 1 su bardağı ceviz,
- 3 diş sarımsak,
- Yarım demet kindzi (kişniş) veya 1 tatlı kaşığı kuru kişniş,
- 3 adet acı biber, kuru kırmızı acı biber de olabilir,
- 2-3 dal saspirami (fesleğen) veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen,
- Tuz,
YAPILIŞI:
- Kara lahana yıkanır, doğranır, yarım yemek kaşığı tereyağı ile haşlanır. Tereyağı ikinci suya konulur.( rengi değişen ve yumuşayan kara lahananın ilk suyu dökülür. yeni su konularak iyice haşlanır)
- Ayrı bir tencerede akşamdan ıslatılmış fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan lahanaya, eklenir, mısır unu, yağ, tuz, süt veya kaymak konulur, bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır.
- Laperayla (tahtadan yapılan lahana ezme aleti, ) bu karışım dövülür yani ezilir.
- Kara lahananın harcı havanda hazırlanır: sarımsak, tuz,ceviz, kindzi, fesleğen ve biber havanda iyice dövülür. yemeğe katılır ocağa tekrar alınır. Biraz kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Mısır ekmeği ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder