MALZEMELER:
- 1 su bardağı yarı yarıya yumuşak margarin ve zeytinyağı,
- 1 su bardağı şeker,
- 3 yumurta,
- 3 su bardağı un,
- 2 su bardağı kepekli un,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1/2 su bardağı kuru üzüm,
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao,
- 1/2 su bardağı damla çikolata,
YAPILIŞI:
- Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır. Yumurtalar birer birer ilave edilir.
- Ceviz, mahlep ve kabartma tozu karıştırılmış un elenip yoğrulur.
- Elde edilen hamur ikiye ayrılır. Yarısına üzüm diğer yarısına kakao ve damla çikolata ilave edilip yoğurulur. (İki farklı hamurumuz oldu.)
- Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye üzümlü hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparılır dizilir.
- Başka bir tepsiye de, kakaolu hamurdan aynı büyüklükte parçalar koparılır, avuç içinde yuvarlatılır ve hafif yassıltılarak dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Bir tencereye konup kapak kapatılırsa yumuşak olur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder