12 Ekim 2010

KEREVİZ ÇORBASI

KEREVİZ ÇORBASI

MALZEMELER:

  • 1 adet büyük kereviz,
  • 1 patates,
  • 1 havuç,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi, istenirse,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Kereviz yıkanır temizlenir soyulur , taze yeşil sapları ve yaprakları da alınarak  küçük doğranır bir tencereye alınır, üzerine küçük doğranmış patates ve havuç konulur üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. (Haşlama suyunun bir kısmı ayırılır.) sebzeler bilendırdan geçirilir.
  2. Başka bir tencerede tereyağı eritilir un ilave edilerek un hafif pembe kavrulur. Bilendır ile ezilen sebze azar azar ilave edilir. Topaklanma oldu ise tekrar bilendir ile ezilir. 2 su bardağı süt eklenir kıvamı koyu ise ayırdığımız haşlama suyundan ilave edilir. Tuz, karabiber, hindistan cevizi ve limon suyu eklenir bir iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...