Turşu yapmak için seçilen sebzenin sert, taze ve zedelenmemiş olması önemlidir.
MALZEMELER.
- 1 kg küçük çengelköy salatalık veya kornişon salatalık,
- 15-20 diş sarımsak,
- 1 demet maydanoz,
- Bir kaç dal kereviz yaprağı,
- 3-4 yemek kaşığı dolusu turşuluk (adi tuz) kalın tuz,
- 1 su bardağı üzüm sirkesi,
- Hazır su,
- Salatalıklar, maydanoz ve kereviz yaprakları iyice yıkanır süzgüye alınır.
- Sarımsaklar soyulur. ( sarımsaklar önceden suda bekletilirse çok kolay soyulur)
- 1 su bardağı sirke ile 1 lt suya tamamlanmış olan sirkeli suya 3-4 kaşık dolusu tuz konularak eritilir.
- Kavanozun altına maydanoz ve kereviz yaprakları serilir, bir kaç sarımsak konulur. Üzerine salatalıklar sıkı bir şekilde yerleştirilir. Arada sarımsak atılır. Kavanozun en üst kısmı maydanoz ve kereviz yaprakları ile kapatılır..
- Hazırladığımız tuzlu, sirkeli su yavaş yavaş kavanoza dökülür. Böylece 1 gece bekletilir. Su miktarında azalma görülürse su ilave edilir.
- Kapak sıkıca kapatılır. Turşumuzun olgunlaşması için 18-20 derece ortamda beklemeye alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder