PIRASA KAVURMASI
Pırasa kavurmasının çok çeşitli yapılış şekli var. Uzun süre etli veya kıymalı yemek yapmadığım için bugün kıymalı yapıyım dedim pırasa kavurmasını. Pırasa yemeğini sevmeyenlerin hoşlanabilecekleri bir yemek. Pırasanın bundan sonra sofranızda daha fazla yer alacağını zannediyorum.
Malzemeler:
- Yarım kg pırasa,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 3-4 diş sarımsak,
- 200 gr kıyma,
- 2 yumurta,
- Tuz, karabiber,
- Pırasalar ortadan ikiye kesilip ince doğranır, yıkanır, süzülür.
- Geniş tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma zeytinyağında hafif kavrulur. Daha sonra soyulup doğranmış domates ve salça ilave edilir, domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Doğranmış pırasa ve sarımsak eklenir kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir. 2 yumurta hafif çırpılır üzerine dökülür karabiber serpilir 2-3 dakika kapak kapalı olarak pişirilir ocaktan alınır.
- Limon veya yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder