06 Ekim 2010

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

DAMLA ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER:
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 0,75 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 su bardağı kepekli un, 1 su bardağı un,
  • Yarım su bardağı damla çikolata,
  • Ceviz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
Üzeri için: 1 paket Dr. Oetker Glazür Cake Icing

YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve şeker mikser ile 10-15 dakika çırpılır. En son un ve kabartma tozu olmak üzere diğer malzemeler sırası ile ilave edilir, tahta kaşık ile iyice karıştırılır.
  2. Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökülür 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. ( 20inci dakikada   üzeri sivri bir bıçak ile 1 santimetre derinliğinde boydan boya kesilir, tekrar fırına sürülür)
  3. Kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine sıcak suda eritilmiş glazür dökülür.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...