ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE
MALZEMELER:
- 2 su bardağı kuru fasulye,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 1 orta boy soğan,
- 1 adet kırmızı salçalık biber,
- 1 domates,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 1 çay kaşığı köri, arzuya göre,
- Tuz,
- Fasulyeler ayıklanır, yıkanır tencerede bol su içinde bir gece bekletilir. Ertesi gün yarı dirilikte haşlanır, suyu süzülür.
- Yemeklik doğranmış soğan ve kırmızı biber zeytinyağında hafif kavrulur, soyulup doğranmış domates ve salçalar eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Haşlanmış fasulye ve şeker konulur bir iki çevrilir, 4-5 bardak sıcak su ilave edilir, kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır, kısık ateşte pişirilir.
- Soğuduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder