25 Kasım 2010

Ayva Tatlısı


MALZEMELER:
  • 3 orta boy ayva,
  • 2 su bardağı şeker,
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası,
  • 5-6 adet karanfil,
  • Su,
YAPILIŞI:
  1. Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye ayrılır, çekirdek yatakları oyulur. Çekirdekleri bir kenara ayrılır.
  2. Ayvaların sığabileceği yayvan tencereye ayvalar oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde dizilir. Ayvanın çekirdekleri ve karanfiller atılır. Şeker, üzerlerine eşit şekilde dökülür.
  3. Gıda boyası bir bardak su ile karıştırılır, ayvaların üzerine gezdirilir. Ayvaların yarısına gelinceye kadar su ilave edilir. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Pişen ayvalar servis tabağına alınır.
  5. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak konulur, dövülmüş ceviz veya antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...