MALZEMELER:
- 3 orta boy ayva,
- 2 su bardağı şeker,
- 1/2 çay kaşığı gıda boyası,
- 5-6 adet karanfil,
- Su,
- Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye ayrılır, çekirdek yatakları oyulur. Çekirdekleri bir kenara ayrılır.
- Ayvaların sığabileceği yayvan tencereye ayvalar oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde dizilir. Ayvanın çekirdekleri ve karanfiller atılır. Şeker, üzerlerine eşit şekilde dökülür.
- Gıda boyası bir bardak su ile karıştırılır, ayvaların üzerine gezdirilir. Ayvaların yarısına gelinceye kadar su ilave edilir. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen ayvalar servis tabağına alınır.
- Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak konulur, dövülmüş ceviz veya antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder