26 Kasım 2010

Isırgan Otu Kavurması ( Ege Mutfağı)

MALZEMELER:
  • 1 bağ ısırgan otu,
  • 4-5 adet yeşil soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz, pul biber,
  • 2 yumurta,
YAPILIŞI:
  1. Isırganların yaprakları ve taze dalları sıyrılır, bol suda bir kaç kez yıkanır süzdürülür.
  2. Zeytinyağında ince doğranmış soğan, sarımsak ve ısırgan yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Çırpılmış iki yumurta, tuz, pul biber ve karabiber ilave edilir, yumurta pişince ocaktan alınır.
  3. Arzuya göre yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...