MALZEMELER:
- 1 kg patates,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 3-4 adet yeşil biber,
- 2 yemek kaşığı kıyma,
- 1 domates , (konulmayabilir)
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 çay kaşığı köri,
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane,
- Patatesler haşlanır kabukları soyulur, çatal veya patates ezme aleti ile ezilir. Düdüklü tencerede 20 dakika, haşlanması için yeterli,
- Yemeklik doğranmış soğan ve ince doğranmış biber zeytinyağında biraz kavrulur. Kıyma ilave edilir kıymanın rengi değişinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Çok küçük doğranmış domates ve salçalar ilave edilir domatesler eriyinceye kadar kavrulur.
- Ezilmiş patates, tuz ve diğer baharatlar eklenir, iyice karışıncaya kadar kavrulur.
- Sıcak veya ılık şekilde çayın yanında servis yapılır. İstenirse karabiber ve pul biberi servis tabağında iken kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder