07 Kasım 2010

Meksika Usulü Yumurtalı Kaşarlı Quesadilla


Meksika mutfağından bir tarif Quesadilla. Tortilla arasına konulan çeşitli malzemelerle hazırlanıp, pizza gibi dilimlenerek servisi yapılan bir yemek. İçi tamamen yaratıcılığa kalmış. Tavuklu, mantarlı, sebzeli, acılı, acısız, deniz mahsullü v.s. her türlüsünü geliştirmek mümkün. Tortilla evde yapılabildiği gibi marketlerden de satın alınabilir. Yapılışı pratik ve doyurucu bir yemek olduğu için acil durumlarda aklınızda bulunsun. Günün her öğünü için lezzetli bir yemek. Ben bugün Quesadillayı, kahvaltı için, haşlanmış yumurta ve kaşar peyniri kullanarak hazırladım.

MALZEMELER:
  • 2 adet tortilla, ( ince, yassı , yuvarlak lavaş)
  • 2 adet haşlanmış yumurta,
  • Kekik, pul biber,  karabiber,tuz,
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
  • Kızartmak için sıvı yağı,
YAPILIŞI:
  1. Yumurtalar ince ve yassı şeklinde kesilir. Kaşar peyniri rendelenir.
  2. Tortillanın sığacağı bir yapışmaz tava ısıtılır, çok az miktarda sıvı yağ ile yağlanır. Birinci tortilla tavaya alınır üzerine kaşar peyniri rendesi kenarlarından taşırmadan serpilir. Onun üzerine doğranmış yumurta eşit şekilde yerleştirilir, tuz, karabiber, kekik ve pul biber serpilir, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilir.
  3. Tekrar kaşar peyniri rendesi serpilir ikinci tortilla ile kapatılır. Elimiz ile bastırılarak eriyen peynirin yapışması sağlanır. 
  4. Altta kalan tortilla kızardığında bir tabak yardımıyla Quesadilla  alt üst edilir, diğer tarafının da kızarması sağlanır.
  5. Pizza dilimler gibi dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...