MALZEMELER:
- 2 adet patates,
- 1 soğan, (yarısı tavuk etinde kullanılacak)
- 3oo gr tavuk göğüs eti,
- 1 tatlı kaşığı köri,
- 1 yemek kaşığı soya sosu,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 2 kibrit kutusu kadar küp doğranmış beyaz peynir,
- Dereotu,
- 1 adet kırmızı biber,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 1 yumurta,
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
- 2,5 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- Yarım su bardağı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Patatesler soyulur ince halka şeklinde doğranır, sonra doğranan halkalar üst üste konulur, büyüklüğüne göre 4' e veya 5' e kesilir.
- Bir yemek kaşığı sıvı yağında piyazlık ( yarım veya çeyrek ince halka şeklinde) doğranmış yarım soğan biraz kavrulur. Doğranmış patatesler ilave edilir birlikte 10 dakika kadar kavrulur, tuz ve karabiber ilave edilir, kapak kapatılır. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. ( piştiğinde patatesler susuz olmalı).
- Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağında piyazlık doğranmış yarım soğan ile ince uzun doğranmış biberler birlikte kavrulur. Küçük doğranmış tavuk etleri, köri, soya sosu ve tuz ilave edilerek pişirilir.
- Ayrı bir kapta dereotu ve beyaz peynir karıştırılır.
- Kiş hamuru için un hariç diğer malzemeler karıştırma teli ile karıştırılır. Elenmiş un ilave edilir, yoğurulur, 10-15 dakika dinlendirilir.
- 25-30 cm' lik kalıp veya tepsi yağlanır, hamur içine yayılır, kenarları biraz yükseltilir. Hamurun üzerine önce patatesli karışım, sonra dereotu peynir karışımı onun üzerine de tavuk eti yayılır.
- Üzerine çırpılmış sos malzemesi eşit şekilde dökülerek yayılır. Tepsiyi kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendelenir. 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder