Malzemeler:
- 1 kg barbunya,
- Kızartmak için sıvı yağı,
- Yeterince mısır veya buğday unu,
- Tuz,
Yapılışı:
- Balıkçıdan temizletip aldığınız barbunların kalan pullarını temizleyip, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar bekletin. Sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
- Tavayı, yağ koymadan önce kızdırın ( balıkların yapışmaması için) sonra yarım cm kadar yağ koyun, yağı kızdırın.
- Barbunları una bulayıp tavaya atın. her iki tarafı kızarınca ( 4 er dakika yeterli olacaktır) servis tabağına alıp, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder