04 Kasım 2010

Safranlı Pilav


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı baldo pirinç,
  • 1 çay kaşığı safran,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 su bardağı sıcak su, ( 1ölçü pirinç için 1,5 katı su hesaplayınız)
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Pirinç yıkanır, süzülür. Pilava konulacak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı safran konulur karıştırılır, bir kenarda bekletilir.
  2. Tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağı konulur, yağ ısındıktan sonra yıkanıp süzülmüş pirinç eklenerek pirinçler camlaşmaya başlayıncaya kadar kavrulur. (5-6 dakika)
  3. Tereyağı ilave edilir bir iki karıştırılır, safran karıştırılmış kaynar suyu bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı su tencereye dökülür. Tuz ilave edilir karıştırılır, pilav kaynamaya başladığında altı kısılır, pilav pişmeye bırakılır.
  4. Pilav suyunu çektikten sonra ocak kapatılır, tencerenin üzerine kağıt havlu serilir, kapak kapatılır, 10 dakika kapak açmadan pilav demlendirilir. 
  5. Servis yapmadan önce pilav karıştırılır, sonra servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...