MALZEMELER:
- 2 su bardağı baldo pirinç,
- 1 çay kaşığı safran,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 su bardağı sıcak su, ( 1ölçü pirinç için 1,5 katı su hesaplayınız)
- Tuz,
- Pirinç yıkanır, süzülür. Pilava konulacak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı safran konulur karıştırılır, bir kenarda bekletilir.
- Tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağı konulur, yağ ısındıktan sonra yıkanıp süzülmüş pirinç eklenerek pirinçler camlaşmaya başlayıncaya kadar kavrulur. (5-6 dakika)
- Tereyağı ilave edilir bir iki karıştırılır, safran karıştırılmış kaynar suyu bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı su tencereye dökülür. Tuz ilave edilir karıştırılır, pilav kaynamaya başladığında altı kısılır, pilav pişmeye bırakılır.
- Pilav suyunu çektikten sonra ocak kapatılır, tencerenin üzerine kağıt havlu serilir, kapak kapatılır, 10 dakika kapak açmadan pilav demlendirilir.
- Servis yapmadan önce pilav karıştırılır, sonra servis yapılır.
çankırı
YanıtlaSiltekirdağ
giresun
manisa
HY7V