MALZEMELER:
- 5 su bardağı un,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1-1,5 su bardağı ılık su,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 paket instant kuru hamur mayası,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yumurta,
İç Malzemesi:
- 200 gr kıyma,
- 4 adet soğan,
- 1 tahta kaşığı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
- Un elenir, maya ile karıştırılır. Tuz, şeker, ılık su ve süt eklenir orta yumuşaklıkta yoğurulur. Üzeri kapatılır ılık ortamda 40-45 dakika bekletilir.
- İnce doğranmış soğan ve kıyma 1 tahta kaşığı sıvı yağında soğanlar sulanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir ocaktan alınır.
- Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır her bir parça, unlu zeminde dar ve tepsi boyunca el ile açılır.
- Ortasına kıymalı harç konulur, hamur boylu boyunca üstte kapatılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- 1 yumurta çırpılır hamurların üzerine fırça ile sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
bu tarifinizi günümde yaptım.bu tarifinizle misafirlerimden çok övgü aldım çok beğendiklerini söylediler.ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık 😊
YanıtlaSil