04 Aralık 2010

Karadeniz Pidesi

MALZEMELER:
  • 5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1-1,5 su bardağı ılık su,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 paket instant kuru hamur mayası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yumurta,
İç Malzemesi:
  • 200 gr kıyma,
  • 4 adet soğan,
  • 1 tahta kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Un elenir, maya ile karıştırılır. Tuz, şeker, ılık su ve süt eklenir orta yumuşaklıkta yoğurulur. Üzeri kapatılır ılık ortamda 40-45 dakika bekletilir.
  2. İnce doğranmış soğan ve kıyma 1 tahta kaşığı sıvı yağında soğanlar sulanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir ocaktan alınır.
  3. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır her bir parça, unlu zeminde dar ve tepsi boyunca el ile açılır. 
  4. Ortasına kıymalı harç konulur, hamur boylu boyunca üstte kapatılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  5. 1 yumurta çırpılır hamurların üzerine fırça ile sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. bu tarifinizi günümde yaptım.bu tarifinizle misafirlerimden çok övgü aldım çok beğendiklerini söylediler.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...