03 Aralık 2010

Koshari Tarifi ( Mısır Mutfağı)


Mısır' ın en ünlü yemeklerinden biri olarak kabul ediliyor. Çok sağlıklı, doyurucu ve lezzetli. Haşlanmış nohut da vardı ama ben koymadım. Malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı boncuk (düdük) makarna,
  • 3 su bardağı su,
  • 2 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • 2 adet soğan,
Sos malzemesi:
  • 3-4 adet karanfil,
  • 3 yemek kaşığı domates salçası veya 1 su bardağı domates sosu,
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1/2 çay kaşığı kimyon,
  • 1/2 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
YAPILIŞI:
  1. Mercimek ve pirinç ayrı kaplarda 30 dakika ıslatılır.
  2. İri doğranmış soğanlar ve ezilmiş sarımsak, 1 çay bardağı sıvı yağında kahverengileşene kadar  devamlı karıştırılarak kavrulur. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alınır.
  3. Makarna tuzlu kaynayan suda haşlanır, süzülür. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
  4. Sosun yapılacağı tencereye, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı su,  tuz, ezilmiş sarımsak, karanfil,  beyaz sirke, domates sosu veya  domates salçası ve diğer baharatlar eklenir 20-25 dakika kaynatılır.
  5. Kavrulan soğanlardan kalan yağın içerisine 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası,  2 diş ezilmiş sarımsak ve tuz konulur kaynatılır. Kaynadıktan sonra ıslatılarak kabartılmış ve süzülmüş mercimek ve pirinç ilave edilir, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
  6. Buraya kadar kosharimizin malzemeleri hazırlanarak servise hazır hale geldi.
  7. Servis tabağına sırası ile,  mercimek-pilav karışımı,  makarna, sos ve kavrulmuş soğan kat kat konularak servis yapılır.
  8. Mısır' lılar gibi katmanlar halinde servis yapılabildiği gibi , karıştırıp servis tabağına alınır, üzerine sos dökülür, en üstüne de kızarmış soğan konulur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...