MALZEMELER:
- 1/2 kg ıspanak,
- 200 gr kıyma,
- 2 tahta kaşık zeytin yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1/2 çay bardağı pirinç,
- 1 tatlı kaşığı çemen, istenirse,
- Tuz,
- 1-2 su bardağı sıcak su,
YAPILIŞI:
- Ispanaklar bol suda bekletilerek bir kaç kez yıkanır. (Suda bekletildiğinde, elimiz ile üzerine hafif hafif vurulursa kumlar daha kolay dibe çöker.) iri doğranır.
- Yemeklik doğranmış soğanlar yağda ölünceye kadar kavrulur. Kıyma eklenir, kıyma suyunu salıp, çekinceye kadar kavrulur. Salçalar ilave edilir bir kaç kez çevrilir.
- Yıkanıp doğranmış ıspanaklar kısım kısım eklenir. Bu arada karıştırılır. Ispanaklar yumuşayıp sönünceye kadar arada karıştırarak kapak kapalı olarak kavrulur.
- Pirinç eklenir, pirinçler pişince ocaktan alınır. Sulu olması istenirse 1-2 su bardağı sıcak su ilave edilir.
- Yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
teşekkürler güzel bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSil