MALZEMELER:
- 0,75 su bardağı zeytin yağı, ( 1 su bardağından 1 parmak eksik),
- 4 yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 portakal kabuğu rendesi,
- 1 portakal suyu,
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2,75 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı kakao, istenirse,
- Yumurta ile şeker en az 10 dakika çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, zeytin yağı ilave edilir, metal olmayan kaşık ile karıştırılır.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. Elde edilen hamurun yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülür. Kalan hamura kakao eklenir karıştırılır kek kalıbındaki hamurun üzerine dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırıldığında hamur yapışmıyorsa kekimiz pişmiş demektir.
- İstenirse kekimiz soğuduktan sonra üzerine vanilyalı dekor şeker elenerek süslenir.
Afiyet olsun...
güzel bir tarif portakallı çikolata oluyordu ve tadını seviyordum sanırım bu da güzel olacak..
YanıtlaSil