12 Aralık 2010

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1,5 yemek kaşığı çam fıstık veya istenilen miktarda iri dövülmüş ceviz,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı şeker,
YAPILIŞI:
  1. Yağ eritilir irmik konulur, kısık ateşte 20-25  dakika pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir biraz daha kavrulur.
  2. Süt, su ve şeker eklenip karıştırılır. Kapak kapatılır, hafif ateşte ara sıra karıştırılarak suyu çektirilir.
  3. 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir. kapak kapatılarak demlendirilir.
  4. Üzeri tarçın ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.
Afiyet olsun...

Not;
Su, süt ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kaynattıktan sonra elde edilen şurubu irmik kavrulduktan sonra yavaş yavaş ilave ederek de yapabilirsiniz. Şurubun tamamını ilave ettikten sonra karıştırarak şurubun çekmesi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...