- 1,5 su bardağı irmik,
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı,
- 1,5 yemek kaşığı çam fıstık veya istenilen miktarda iri dövülmüş ceviz,
- 1,5 su bardağı su,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı şeker,
- Yağ eritilir irmik konulur, kısık ateşte 20-25 dakika pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Süt, su ve şeker eklenip karıştırılır. Kapak kapatılır, hafif ateşte ara sıra karıştırılarak suyu çektirilir.
- 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir. kapak kapatılarak demlendirilir.
- Üzeri tarçın ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.
Not;
Su, süt ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kaynattıktan sonra elde edilen şurubu irmik kavrulduktan sonra yavaş yavaş ilave ederek de yapabilirsiniz. Şurubun tamamını ilave ettikten sonra karıştırarak şurubun çekmesi sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder