Malzemeler:
- 250 gr bamya,
- 100 gr kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 adet domates,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 kaşık biber salçası,
- 1 limon suyu,
- Bamyaların sap kısmı konik biçimde soyulur, (derine gitmeden) yıkanır süzülür. Yazdan kış için hazırlayıp, dondurucuda sakladığım bamyayı kullandım.
- Küçük kıyılmış soğanlar zeytinyağında sarartılır sonra kıyma ilave edilerek birlikte kavrulur. Kıymaların rengi dönünce küçük doğranmış domates ve salça ilave edilir karıştırılır.
- Limon suyu,( limon suyunu az koydum, bamyayı hazırlarken koymuştum) tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklendikten sonra bamya ilave edilir karıştırılır.
- Kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder