Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç,
- 2,5 yemek kaşığı tere yağ veya margarin,
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı),
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 1 havuç,
- 1 çay bardağı iç bezelye,
- Yarım kuzu ciğeri,
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber,
- 3,5 su bardağı et suyu,
Yapılışı:
- Fıstık az yağda pembeleştirilir, çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç eklenir biraz daha kavrulur. Pişince tuz ve karabiber atılır.
- Pilav tenceresinde pirinç 3-4 dakika kavrulur, sıcak et suyu ve tuz konulur, kısık ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. Dinlendirilir.
- Pilava hazırlanan iç malzemeleri ve ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder