22 Şubat 2011

İç Pilav Tarifi

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2,5 yemek kaşığı tere yağ veya margarin,
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı),
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
  • 1 havuç,
  • 1 çay bardağı iç bezelye,
  • Yarım kuzu ciğeri,
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber,
  • 3,5 su bardağı et suyu,
Yapılışı:
  1. Fıstık az yağda pembeleştirilir, çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç eklenir biraz daha kavrulur. Pişince tuz ve karabiber atılır.
  2. Pilav tenceresinde pirinç 3-4 dakika kavrulur, sıcak et suyu ve tuz konulur, kısık ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. Dinlendirilir.
  3. Pilava hazırlanan iç malzemeleri ve ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...