22 Şubat 2011

Un Helvası Tarifi


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı veya
  • 1/2 su bardağı tereyağı+zeytin yağı karışımı,
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı süt+1 su bardağı su veya,
  • 2 su bardağı su,
  • Çam fıstığı veya iri dövülmüş ceviz, arzu edilirse,
Yapılışı:
  1. Yağ eritilir, elenmiş un  konur, orta ateşte koyu pembe kavrulur. Fıstık veya cevizler ilave edilir biraz daha kavrulur..
  2. Süt, su ve şeker eklenir karıştırılarak tencereye yapışmayacak koyuluğa gelinceye kadar pişirilir.
  3. Ocaktan alınır, istenilen şekil verilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...