25 Şubat 2011

Güveç Tarifi


Malzemeler:
  • 750 gr kuşbaşı koyun eti,
  • 3 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 7-8 diş sarımsak,
  • 5 adet sivri biber,
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kabak,
  • 250 gr tutam taze fasulye,
  • 4 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • Tuz, kekik,
Yapılışı:
  1. Güveç tenceresinin dibine koyun etleri yerleştirilir.
  2. Etlerin üzerine sırasıyla, soğanın yarısı, domatesin yarısı, biber, fasulye, patlıcan (aralarına sarımsak serpilir), kabak yerleştirilir.
  3. En son üzerine kalan soğan ve domates yerleştirilir.
  4. Salça ve yağ 1 çay bardağı su ile ezilir, tuz ve kekik ilave edilir, karıştırılır güvecin üzerine gezdirilerek dökülür. Kapağı kapatılır fırında en az 1 saat pişirilir. ( Pişirmesi için, mahalle fırınına verebilirsiniz )
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...