Malzemeler:
- 750 gr kuşbaşı koyun eti,
- 3 adet domates,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 7-8 diş sarımsak,
- 5 adet sivri biber,
- 2 adet patlıcan,
- 2 adet kabak,
- 250 gr tutam taze fasulye,
- 4 tahta kaşığı zeytin yağı,
- Tuz, kekik,
- Güveç tenceresinin dibine koyun etleri yerleştirilir.
- Etlerin üzerine sırasıyla, soğanın yarısı, domatesin yarısı, biber, fasulye, patlıcan (aralarına sarımsak serpilir), kabak yerleştirilir.
- En son üzerine kalan soğan ve domates yerleştirilir.
- Salça ve yağ 1 çay bardağı su ile ezilir, tuz ve kekik ilave edilir, karıştırılır güvecin üzerine gezdirilerek dökülür. Kapağı kapatılır fırında en az 1 saat pişirilir. ( Pişirmesi için, mahalle fırınına verebilirsiniz )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder