Bu yemekte kullandığım domates, biber ve fasulyeyi dondurucumdan alıp kullandım.
Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye,
- 150 gr kıyma
- 2 adet domates,
- 1 adet soğan,
- 1-2 sivri biber,
- 2-3 diş sarımsak,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- Yemeklik doğranan soğan, biber zeytin yağında hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Domates, salça ve sarımsak ilave edilir bir kaç kez çevrilir. Fasulye ilave edilir karıştırılır, kapak kapatılır. Orta ateşte 5-10 dakika ara sıra karıştırılarak kavrulur.
- Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz konup kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Taze sebze ve domates su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.) Düdüklü tencerede pişirilecekse 25 dakika pişmesi için yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder