Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye,
- Yarım kangal sucuk, ( istenilen miktarda)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 4-5 adet yeşil biber,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
- 1 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- Kuru fasulye yıkanır, bol su içinde 1 gece bekletilir. Akşam yapılacak ise sabahtan bekletebilirsiniz.
- Yapılacağı zaman suyu süzülür, tekrar yeni su konularak haşlanmaya bırakılır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür.
- Fasulye haşlanırken, diğer tarafta ince doğranmış soğanlar ile iri doğranmış biberler zeytinyağında birlikte kavrulur. Bir santimetre kalınlığında kesilen veya sonra da arzuya göre ikiye bölünen sucuklar ilave edilir, biraz daha kavurmaya devam edilir.
- Kırmızı toz biber, doğranmış domates, salça eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulur. Fasulye ilave edilir bir iki çevrilir, yeteri kadar sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder