Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 yumurta,
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- 2,5 su bardağı (250 ml) un,
- 1 paket hazır dolgu kreması,
- Kayısı marmelatı,
- Un elenir, ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri konup karıştırılır.
- Sonra un ile yoğrulur. Hamur dolaba konulur 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamur, yağlanmış tart kalıbına veya küçük bir tepsiye el ile yayılır. Tepside yapılıyorsa hamur tepsinin kenarından biraz yükseltilir. 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir.
- Diğer tarafta dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuyan tart servis tabağına alınır. Üzerine önce krema sonra kayısı marmelatı yayılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder