Malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut,
- 300 gr tavuk göğüs eti,
- 1 adet soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- 3,5 su bardağı kadar sıcak su,
- Tuz,
- Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suyu dökülür taze su ilave edilir ve haşlanır.
- Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır. 2 tahta kaşığı zeytinyağı ile 15-20 dakika pişirilir. Eğer suyu kalmış ise suyu bitinceye kadar kapağı açık kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte biraz daha kavrulmaya devam edilir.
- Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar bir müddet kavrulur. Haşlanmış nohut ilave edilir bir iki çevrilir, sıcak su konulur, 35-40 dakika pişirilir.
NOT: Daha önceden akşamdan ıslatıp, ertesi gün haşladıktan sonra, dondurucuda sakladığım nohudu kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder