11 Nisan 2011

Zeytinyağlı Bakla Yemeği


Malzemeler:
  • Yarım kg taze bakla,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • Dereotu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1-1,5 bardak su,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Baklaların uçları kesilir, uzun olanlar ortasından kesilir, yıkanır. kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  2. İnce doğranmış soğan ile zeytinyağı hafif pembe kavrulur. Bakla ilave edilir, kapak örtülü olarak 5-10 dakika kavrulur.
  3. 1 tatlı kaşığı un su ile karıştırılır, tencereye ilave edlir. Kısık ateşte pişirilir.
  4. Ocaktan alındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpilir, kapak yarım açık soğumaya bırakılır. Soğuk olarak yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...