09 Ağustos 2011

Güllaç Tatlısı


Ramazan ayının en sevilen ve vazgeçilmez tatlısı . Güllaç, denildiğinde Ramazan ayı gelir aklımıza. Güllaç sütlü olduğu için iftardan sonra yenilebilecek hazmı kolay, hafif bir tatlıdır.

 Malzemeler:
  • 2 lt süt,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 10 - 11 adet güllaç yaprağı,
  • 1 paket vanilya, veya gül suyu ( isteğe bağlı)
  • Dövülmüş ceviz veya fındık,
  • Nar, vişne veya kiraz,
Yapılışı:
  1. Süt ile şekeri kaynatın, vanilini ekleyip ılıtın.
  2. Tepsinin altını süt ile ıslatın, üzerine parlak kısmı üste gelecek şekilde güllaç yaprağını serin 1 kepçe sütü üzeine gezdirerek dökün. Diğer yaprağı üzerine koyup tekrar süt ile ıslatın.  Bütün yapraklar bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin. Arasına dövülmüş ceviz veya fındık koyun.
  3. Kalan sütü üzerine dökün. Süt fazla gelir diye merak etmeyin, hepsini çekecektir. Buzdolabında 1,5 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. Üzerini antep fıstığı ve vişne, nar veya kiraz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...