12 Ağustos 2011

Revani Tatlısı

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta,
  • 0,75 su bardağı toz şeker, ( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 çay bardağı,  bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Ceviz içi, ( üzerine serpmek için bir miktar ayırın)
Şurup Malzemesi;
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yapılışı:
  1. Şurubu için şeker ve suyu 7-8 dakika kaynatın, inmesine yakın limon suyunu ilave edin soğumaya bırakın. (Unutmayın şurubun soğuk, hamurun sıcak olması gerekiyor. Ya da tersi olmalı. Hamur soğuk şurup sıcak.)
  2. Şeker ile yumurtaları 6-7 dakika çırpın, üzerine sıvıyağ, yoğurt ve irmiği ilave edip karıştırın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. Yağlanmış tepsiye karışımı döküp, istenirse üzerine ceviz serpin, 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 
  5. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine ,oda ısısnda soğutulmuş  şurubu yavaş yavaş gezdirerek üzerine dökün. Bir miktar şurubu ayırın, diğer şurup suyunu çektikten sonra ayırdığınız şurubu revaninin üzerine dökün. 2-3 saat bekledikten sonra dilimleyip arzu ederseniz hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...