23 Ağustos 2011

Truff ( truffle) Tarifi


Bayramda misafirlere ikram etmek için truff yapmaya karar verdim. Şeker hamurlu bayram kurabiyesi ve bayram çikolatası da yapmayı düşünüyorum. Truff' un değişik tarifleri var. Damak zevkinize göre malzeme ekleyip, çıkarabilirsiniz. Tek lokmalık nefis bir ikram...Kaç tane çıktığını söyleyemiyorum çünkü, oğlum bayıldı, daha şekillendirmeden istediği malzemelere batırıp batırıp yedi...Kurtardıklarım bu kadar...Neyse ki bayrama daha var, daha fazla miktarda yapmam gerekecek...Truff kağıdım da kalmamış, bundan sonra yaptıklarımı koyarım truff kağıtlarına...
Malzemeler:
  • 200 gr sıvı krema,
  • 100 gr bitter kuvertür çikolata,
  • 100 gr sütlü kuvertür çikolata,
  • 300 gr kakaolu pandispanya,( pastalardan tıraşladığım artık kekleri kullandım)
  • 50 gr badem unu,
Üzerini Kaplamak İçin:
  • Fındık,
  • Hindistan cevizi,
  • Çekilmiş antep fıstığı,
  • Kakao,
Yapılışı:

  1. Kremayı bir kabın içinde ısıtın. Kaynamadan, kaymasına yakın ocaktan alın.
  2. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar devamlı karıştırın.
  3. Ufaladığınız pandispanya kekini, badem ununu ekleyin iyice yoğurun. Oda ısısına gelinceye kadar arada karıştırın. Bu arada sertleşmiş olmalı.
  4. Üzerini hava almayacak şekilde kapatın, buzdolabında bir gece bekletin.
  5. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, fındık, kakao, fıstık, hindistan cevizine buladıktan sonra truff kağıdına koyup öyle servis yapın.
Afiyet olsun...





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...