06 Ekim 2011

Tepside Kakaolu Kek Tarifi

Genelde keklerimizi kek kalıplarında yaparız. ''Anne keki'' ini  hatırlamak için arada tepsi keki yapardım. Kekimi tepside yapmak, bugün aklıma geldi ve yapıp tarifini de  sizlerle paylaşmak istedim. Ben evde ne varsa katarım, kekimin içine. Siz fazlalıkları koymayabilir yada istediğiniz kadar çeşidi koyabilirsiniz. Kolay gelsin...


Malzemeler:
  • 3 adet yumurta,
  •  1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, ( 0,75 su bardağı),
  • 2 su bardağı tam buğday unu ( normal un olabilir),
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı (0,75 su bardağı) ,( çeyrek su bardağı kadar erimiş tereyağı koyup, üzerini zeytinyağı ile tamamladım),
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • Ceviz içi, kakao,
  • 1 er çay kaşığı zencefil, tarçın,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Üzeri için susam,

Yapılışı:
  1. Önce, bütün malzemeleri kullanıma hazır biçimde yakınınızda (elinizin altında) hazır bulundurun,
  2. Şeker ile yumurtayı 10 dakika kadar çırpın, susam hariç bütün malzemeleri ilave edin. Tahta kaşık veya spatula ile iyice düzgün hamur oluncaya kadar karıştırın,
  3. 30 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. Üzerine susam serpin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...