28 Kasım 2011

İstanbul Lokumu



Malzemeler:
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 paket kakao,
  • Hindistan cevizi,
  • 2 paket krem şanti,
Yapılışı:
  1. Fırın tepsisinin içini bol hindistan cevizi ile kaplayın. Hazır olarak bekletin.
  2. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre kıvamlı olacak şekilde hazırlayın dolaba koyun.
  3. Bir tencerenin içinde, yumurta, un, kakao ve şekeri karıştırın üzerine 1 lt sütü ilave edin karıştırarak kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Karıştırarak soğutun. Fazla soğutmadan ılık iken bol hindistan cevizi serpilmiş tepsiye gezdirerek dökün ve ıslak bir kaşık yardımıyla yayılmasını sağlayın. Buzdolabına koyun soğumasını bekleyin.
  4. Pudingimiz iyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi düzgün bir şekilde yaydıktan sonra, kare kare kesin,
  5. Servis yaparken geniş spatula yardımıyla bir parça alın, aldığınız parçayı servis tabağına yarısını üzerine kapatarak yerleştirin. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...