29 Kasım 2011

Fırında Patlıcan Kebabı



Malzemeler:
  • 1 kg patlıcan,
  • Yarım kg az yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Karabiber, tuz,
  • 2-3 domates,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
Yapılışı:
  1. Patlıcanları kalın kalkalar şeklinde kesin, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun ve dolapta biraz dinlendirin. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekiller vererek köfteleri hazırlayın.
  3. Uygun bir fırın kabının içine bir köfte 1 patlıcan olacak şekilde sıra ile dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve kuş başı doğranmış domatesleri dökün ve yayın. En son olarak salçayı biraz su ile ezin, sıvı yağı ilave edin karıştırın tepsinin üzerine gezdirin.
  4. 250 derece fırında 1 saate yakın pişirin. (Biberleri üzerlerine son 10 dakikada koyun)
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Patlıcanın her türlüsüne bayılırım, ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...