07 Aralık 2011

Fırında Barbun Balığı


Malzemeler:
  • 1 kg barbunya balığı,
  • Sıvı yağı,
  • Yeterince mısır veya buğday unu, (ben mısır unu kullanıyorum)
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Balıkları temizleyin, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
  2. Sonra balıkları  unlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine sıra ,sıra ve sık, sık dizin. Üzerlerine fırça ile sıvı yağı sürün.
  3. 200 derece ısıtılmış fırında arzunuza göre az veya çok pişirdikten sonra servis tabağına alın, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...