27 Şubat 2012

Baton Yaş Pasta


Malzemeler:
  • 4 yumurta,
  • 4 kahve fincanı şeker,
  • 4 kahve fincanı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya,
  • 1/2 kahve fincanı su,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Üzerini süslemek için çikolata rendesi, fındık, badem v.s.
Krema Malzemeleri:
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek aşığı nişasta,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Yumurta sarısı ve kuru malzemeleri karıştırın, sütü yavaş yavaş ilave edin. Koyu bir kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ilave edin ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar ara sıra karıştırarak soğutun.
  2. Bir kabın içinde oda ısısındaki yumurtalar ile şekeri 10-15 dakika mikser ile çırpın. Suyu ve bir çimdik tuzu ekleyin biraz daha çırpın.
  3. Karışıma, elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı  ilave edin pürüzsüz hamur oluncaya kadar karıştırın.Karışımı yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine dökerek yayılmasını bekleyin. 180 derece ısıtılmış fırında  pişirin.
  4. Soğuduktan sonra keki 3 eşit parçaya bölün. Birinci parçayı servis tabağına alın, 4 tarafından kekin altına yağlı kağıt parçaları koyun.( Pastamızın süsleme işi bittikten sonra çıkarıp alacağız. Servis tabağının krema ile kirlenmemesi için yapıyoruz bu işi.) Kekin üzerini daha önce hazırladığınız şekerli süt ile hafif ıslatın. Kremanın 3 te 1 ini yayın. Kremanın üzerine çikolata parçacıkları, vişne koyun, diğer kek parçasını üzerine kapatın aynı işlemi tekrar yapın.
  5. En sonunda pastanın üzerini krema ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin. Ben kenarlarını fındık kırığı ile üzerini ise çikolata rendesi ile kapladım. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın:)
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...