27 Nisan 2012

Donut Tarifi (donats)


Amerikan filmlerinde polislerin ellerinden eksik etmedikleri donatlar hep ilgimi çekmiştir. Çok beğeneceğiniz, iştahınızı kabartacak, alışkanlık yapacak leziz donatların tarifi...Yağda kızartıldığı halde  kızarırken yağı içine çekmediği için ağır olmuyor. Ben  donutların bir kısmını fırında pişirdim fakat kızartılmışı çok daha güzel oldu.
Malzemeler:
  • 1 paket kuru instand maya,
  • 1 su bardağı  süt,
  • 50 gr tereyağı, (Yumuşak)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 3,5 su bardağı un,
  • 1 tutam tuz,
  • Kızartmak için sıvı yağ,


Yapılışı:
  1. Süt hariç diğer malzemeler karıştırılır, süt ilave edilir esnek bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Üzeri örtülür mayalanması için bekletilir.
  2. Hamur merdane 1 cm kalınlığında  yayılır, Yuvarlak halkalar kesilir. Kızgın olmayan yağda, kısık ateşte ( ocağın en küçük gözünde ) her iki tarafı eşit kızartılır.
  3. Üst kısımlarına pudra şekeri serpebilir veya benmari usulü eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra, hindistan cevizi, antep fıstığı, çikolata şekerlemeleri, renkli şekerli pasta süsleri v.s ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. kesinlikle en sevdiğim tatlılardan biri. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bu donut tarifi ile dışarıda satılanlar gibi donut yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...