30 Nisan 2012

Beze Tarifi



Malzemeler:
  • 2 yumurta beyazı,
  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 damla limon suyu,
  • 1 fiske tuz,
Yapılışı;
  1. Yumurta aklarına kesinlikle sarısını karıştırmayın,
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp, mikser ile kısık ateş üstünde 5 dakika kadar çırpıp ocaktan alın. Dip tutmaya başladığında ocaktan alın..
  3. 15 dakika kadar çırpmaya devam edin. Mikserden düşmeyecek kıvama gelmesi gerekiyor.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbası ile veya kaşık ile aralıklı sıkın.
  5. 100-110 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kızartmadan beyaz kalacak şekilde kurutarak pişirin.
  6. Yumuşamaması için, ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edin, .
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bezeler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...