30 Nisan 2012

Beze Tarifi



Malzemeler:
  • 2 yumurta beyazı,
  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 damla limon suyu,
  • 1 fiske tuz,
Yapılışı;
  1. Yumurta aklarına kesinlikle sarısını karıştırmayın,
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp, mikser ile kısık ateş üstünde 5 dakika kadar çırpıp ocaktan alın. Dip tutmaya başladığında ocaktan alın..
  3. 15 dakika kadar çırpmaya devam edin. Mikserden düşmeyecek kıvama gelmesi gerekiyor.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbası ile veya kaşık ile aralıklı sıkın.
  5. 100-110 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kızartmadan beyaz kalacak şekilde kurutarak pişirin.
  6. Yumuşamaması için, ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edin, .
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...