23 Nisan 2012

Zeytinyağlı kabak yemeği


Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı (yarım çay bardağı) pirinç,
  • 1 çay kaşığı veya 1 adet kesme şeker,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • Tuz, dere otu,
Yapılışı:
  1. Kabakları yıkadıktan sonra kazıyın ve halka halka doğrayın.
  2. Domatesleri minik küpler halinde kesin.
  3. Tencereye önce ince doğranmış soğanları koyun, üzerine kabakları, domatesleri, sarımsakları, pirinci, yağını, tuzunu, suyunu ve şekeri ilave edin düdüklü tencerede 15 dakika, (normal tencerede 30 dakika kadar )pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine  ince kıyılmış dere otu serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...