14 Haziran 2012

kozalak tatlısı


Malzemeleri istediğiniz kadar artırıp, azaltabilirsiniz. Benim yaptığım ölçülerden 16 adet çıktı.
Malzemeler:
  • 200 gr kakaolu pirinç patlağı,
  • 2 paket 160 gr bitter çikolata,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 10 yemek kaşığı bal,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
Yapılışı:
  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata erimeye başladığında üzerine  bal, tereyağı ve kakaoyu ilave edin iyice karıştırın.
  2. Pirinç patlaklarını geniş bir kaba alın, eriyen karışımı üzerine dökün ve karıştırın.
  3. Karışımı limon sıkacağının tersinden çukur kısmına  doldurup, bastırın  bir tabağa ters çevirin.
  4. Dolapta beklettikten sonra arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...