20 Temmuz 2012

irmikli puding tatlısı

Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 limon kabuğunun rendesi,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • Üzerine serpmek için tarçın, antep fıstığı, fındık, ceviz..
Yapılışı:
  1. Sütün içine şekeri, limon rendesini ilave edin ve kaynatın.
  2. Sütü devamlı karıştırarak irmiği azar, azar kaynayan süte ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  3. Limon suyunu ve tere yağını ilave edin 2 dakika kadar pişirmeye devam edin. Su ile ıslatılmış borcama boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...