- 5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 limon kabuğunun rendesi,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tereyağı,
- Üzerine serpmek için tarçın, antep fıstığı, fındık, ceviz..
Yapılışı:
- Sütün içine şekeri, limon rendesini ilave edin ve kaynatın.
- Sütü devamlı karıştırarak irmiği azar, azar kaynayan süte ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin.
- Limon suyunu ve tere yağını ilave edin 2 dakika kadar pişirmeye devam edin. Su ile ıslatılmış borcama boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder