Malzemeler:
- 200 gr kıyma,
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 su bardağı iç bezelye,
- 3 adet orta boy patates,
- 1 adet havuç,
- Tuz,
Yapılışı:
- Patatesleri ve havucu küp şeklinde doğrayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Küp şeklinde doğranan patatesleri ve havucu ilave edin tencerenin kapağı kapalı olarak 7-8 dakika kavurun,
- Bezelyeleri ekleyin hepsini birlikte bir iki çevirin. Tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup düdüklü tencerede veya normal tencerede pişirin. ( ben düdüklü tencerede 20 dakika pişirdim)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder