19 Temmuz 2012

Kıymalı Bezelye Yemeği



Malzemeler:
  • 200 gr kıyma,
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 su bardağı iç bezelye,
  • 3 adet orta boy patates,
  • 1 adet havuç,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Patatesleri ve havucu küp şeklinde doğrayın.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Küp şeklinde doğranan patatesleri ve havucu ilave edin tencerenin kapağı kapalı olarak 7-8 dakika kavurun,
  3. Bezelyeleri ekleyin hepsini birlikte bir iki çevirin. Tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup düdüklü tencerede  veya normal tencerede pişirin. ( ben düdüklü tencerede 20 dakika pişirdim)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...